Rundveehouderij

Achtergrond 1484 x bekeken

Prijzen blankvleeskalveren nog gelijk

De prijzen voor blankvleeskalveren blijven nog stabiel bij een heel gewone vraag. Wat het aanbod betreft zijn er wat verschillen tussen slachterijen.

Daar waar de een klaagt dat er weinig kalveren beschikbaar zijn, is er op andere plaatsen ruim voldoende aanbod. Er is niet echt sprake van een dip in de aanvoer zoals andere jaren na de jaarwisseling wel het geval was.

De vraag naar kalfsvlees is normaal voor de tijd van het jaar. Wat op dit moment wel gunstig is is het krappe aanbod van slachtrijpe kalveren in Frankrijk. Daar komt ook nog eens bij dat deze kalveren lichter geslacht worden. Die krapte op de Franse markt biedt ruimte voor de Nederlandse slachterijen om meer kalfsvlees naar Frankrijk te transporteren.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.