Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe maakt zijwaartse beweging

Hoewel de handel goed verliep, kwamen de prijzen voor slachtkoeien niet van hun plaats.

In totaal werden op de markt van woensdagavond 10 januari 614 koeien aangevoerd. Dat waren er 17 meer dan op de markt van een week eerder. Handelaren verwachten dat de aantallen deze maand nog rond dit niveau blijven hangen, maar dat daarna de markt wat rustiger wordt. De rechtstreekse aanvoer bij de slachthuizen is ook voldoende deze weken.

Veel Duitse vraag

De vraag kwam woensdagavond vooral van Nederlandse slachthuizen, maar ook Duitse inkopers meldden zich wat meer op de markt dan in de afgelopen periode. In Duitsland zijn de prijzen voor slachtkoeien aanzienlijk gestegen en het aanbod in de Duitse markt is krap, waardoor dieren uit Nederland worden gehaald.

De goede handel gebeurde tegen stabiele prijzen. Dat betekent dat de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe op € 2,55 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht blijft staan. Ook voor een worstkoe van 1e kwaliteit kwam de notering niet van zijn plaats. Voor deze koeien ligt de prijs tussen de € 2,30 en € 2,45 per kilo geslacht gewicht.

Stabiele markt verwacht

Handelaren zien in de markt weinig aanknopingspunten die voor een grote verandering van de prijzen kan zorgen. Het aanbod blijft rond dit niveau hangen, terwijl ook de vraag niet veel groter of kleiner wordt. Na wat kleine prijscorrecties in de eerste week van het jaar, heeft de markt voor slachtkoeien zijn evenwicht gevonden.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.