Rundveehouderij

Achtergrond 1410 x bekeken

Prijs slachtkoe blijft stabiel op hoog niveau

Ondanks een goede handel kwamen de prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik niet in beweging.

Er werden redelijk wat dieren aangeboden.

De handel op de markt van maandagochtend 22 januari verliep vlotjes, laten handelaren weten. De dieren werden goed verkocht tegen stabiele prijzen. Het aanbod lag met 136 slachtkoeien iets boven het aantal van een week terug. Dat deerde de handel echter weinig, want tot een prijswijziging kwam het niet.

Voor een P-kwaliteit werd maandag € 2,65 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht betaald. Voor het weekend liet ook Vee&Logistiek zijn noteringen onveranderd. De belangenbehartiger van veehandelaren houdt de prijs voor een P-kwaliteit nog op € 2,35 tot € 2,70 per kilo geslacht gewicht.

Ruim boven niveau jaar terug

Daarmee blijven de prijzen nog altijd ruim boven het niveau van een jaar terug. Toen lag de bovenkant van de notering op de markt in Bunnik nog op maximaal € 2,35 per kilo geslacht gewicht. Ook voor dieren in andere klassen liggen de prijzen ruim boven het niveau van een jaar terug.

Dat grote prijsverschil blijft ook nog wel even aanwezig. De verwachting is dat de prijzen ook de komende weken niet tot nauwelijks bewegen, een ontwikkeling die ook vorig jaar zichtbaar was. Vraag en aanbod liggen op dit moment dicht bij elkaar en dat maakt de markt stabiel.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.