Rundveehouderij

Achtergrond 1235 x bekeken

Prijs slachtkoe stabiliseert in Leeuwarden

De prijs voor slachtkoeien komt deze week niet in beweging op de veemarkt in Leeuwarden. Hoewel de vraag goed was, zorgde een wat ruimer aanbod voor een stabilisatie van de prijzen.

Op de markt van woensdagavond 13 september werden in totaal 468 koeien aangevoerd. De dieren werden vlot verkocht, melden handelaren. Geschat wordt dat iets minder dan de helft van de dieren naar slachterijen in het buitenland gingen. Het gros van de koeien werd verkocht aan Nederlandse slachthuizen.

Prijs niet in beweging

Ondanks de vlotte handel, kwam de prijs niet in beweging. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd, net als vorige week, € 2,60 tot € 3,00 per kilo geslacht gewicht betaald. Het prijsverschil met een jaar terug blijft 45 cent. Voor een worstkoe van 1e kwaliteit ligt de prijs nog altijd op € 2,30 tot € 2,50 per kilo geslacht gewicht.

De komende weken wordt weinig prijsverandering verwacht. Want hoewel deze week zo’n 100 koeien meer op de markt werden gebracht dan vorige week, verwachten handelaren geen grote toename van het aanbod aan slachtkoeien komende weken. Bij een goede melkprijs willen melkveehouders volop melken en het afvoeren van een koe past daar niet bij.

In de vleeshandel keert de rust terug na de herbevoorrading na de zomervakanties. De vleesverkopen lopen naar zeggen van de slachterijen aardig door tegen stabiele prijzen. Mede door die stabiele prijzen in de vleeshandel, is de kans op een hogere prijs voor slachtkoeien niet heel groot.

Al met al ligt er een stevig fundament in de markt voor slachtkoeien. Van prijsdruk is deze weken zeker geen sprake. De markt en de prijzen blijven stabiel.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.