Rundveehouderij

Achtergrond 1283 x bekeken

Moeizame handel drukt nuka-prijs terug

Het lukt de handel in nuchtere kalveren maar niet om de negatieve spiraal te doorbreken. Op de veemarkt in Purmerend werd dinsdag 12 september opnieuw een hap uit de prijzen genomen. Voor zwartbont stierkalf werd maximaal € 120 betaald, € 5 minder dan een week eerder.

Hoewel vooral de zwaardere kalveren nog redelijk goed werden verkocht, ging er toch wat van de prijs af. Een ruim aanbod aan met name kruislingkalveren is hier debet aan. Op de markt van dinsdag werden in totaal 385 van deze kalveren aangeboden. Het hele jaar worden, ten opzichte van eerdere jaren, al veel kruislingen op de markt gebracht. Vooral de laatste weken is het aanbod aan deze dieren extra ruim.

Naast de daling van de prijs voor zwartbonte stierkalveren, ging er ook € 5 van de prijs voor Belgisch blauwe stiertjes af. Deze notering staat nu op een range van € 240 tot € 260 per kalf. Daarmee staat de notering nog wel € 40 boven het niveau van vorig jaar, maar een verdere daling wordt niet uitgesloten.

Ook voor de komende weken wordt een ruim aanbod aan kalveren verwacht. Weliswaar worden wat minder dieren verwacht, maar nog altijd zullen deze aantallen niet vlot worden verkocht. Dat zorgt ook de komende periode voor druk op de prijzen. Enige houvast in de handel is het feit dat de prijs voor vleeskalveren in de lift zit.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.