Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Boterprijs kruipt verder richting € 700

De boterprijs van ZuivelNL is met € 10 gestegen. Daarmee komt de prijs op € 695 per 100 kilo. Nog nooit stond de notering voor boter van de Nederlandse ketenorganisatie van de zuivelsector op zo’n hoog niveau.

De vraag naar boter en het krappe aanbod aan dit product trekken de prijs al maanden omhoog. Het prijsverschil met een jaar terug is enorm. Vorig jaar stond de ZuivelNL-notering voor boter nog op € 389 per 100 kilo.

Ook voor de komende maanden staat de markt er florissant voor. Het aanbod aan boter kan niet in de vraag voorzien en dat biedt ruimte voor verdere prijsstijgingen. Waar het plafond ligt, zal de komende maanden duidelijk moeten worden. Voorlopig zal de markt nog in een opwaartse spiraal blijven, zo is de verwachting.

Lees ook het interview met boterhandelaar Huub Geuskens: 'Boterhandel wordt tegenwoordig gebeld'

Laatste reacties

  • Schraar

    De grote vraag; wat te doen met de magere melkpoeder die hierbij overblijft. Deze is aan de straatstenen niet kwijt te worden en wordt op dit moment nog steeds ter interventie aangeboden in Brussel.
    Boter + mmp brengen minder op dan kaas + wei. Dus de boterprijs moet nog hoger om meer boter te krijgen.

  • Gerd

    Meer boter ok Meer MMP logisch??
    1 kg : 2 kg magere melkpoeder

Of registreer je om te kunnen reageren.