Rundveehouderij

Achtergrond

Rosévleeskalf brengt iets meer op

Een lichte verbetering van de markt zorgt ervoor dat de prijzen voor rosévleeskalveren een kleine stap omhoog zetten. Zowel de jong- als oudrosés stijgen met 5 cent in prijs.

Handelaren zien dat het aanbod aan rosévleeskalveren niets te groot is. Wat dat betreft verandert er weinig in de markt. De prijs kan door dit krappe aanbod wel omhoog. De prijs voor jongrosévleeskalveren komt daarmee op € 3,35 tot € 3,40 per kilo geslacht gewicht. Dat is 20 cent hoger dan in dezelfde week vorige week.

De vleesverkopen willen echter nog niet mee met de positievere markt. Er is wel een lichte verbetering zichtbaar, maar de prijsstijgingen in de vleesafzet zijn zeer beperkt. Binnen afzienbare tijd zal de vleeshandel echter een impuls krijgen. Aan het einde van de zomervakanties begint de bevoorrading in exportgebieden als Frankrijk en Italië. Dat ondersteunt de markt.

Het marktbeeld in de handel met startkalveren verandert niet. De prijs zit aan zijn plafond en blijft staan op € 325 tot € 335 per dier. Het aanbod aan startkalveren is krap en daar lijkt op korte termijn weinig verandering in te komen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.