Rundveehouderij

Achtergrond

P-kwaliteit koe brengt iets minder op in Bunnik

De handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik was rustig maandagochtend 17 juli.

De aanvoer was iets ruimer, waardoor de prijs een kleine stap terug moest doen.

In totaal werden 105 runderen aangevoerd, waarvan 102 vrouwelijke dieren. Dat waren 13 koeien meer dan op de markt van vorige week maandag. Ondanks de wat ruimere aanvoer verliep de handel redelijk, al moet daar wel bij worden vermeld dat één koper behoorlijk actief was. Dat scheelde een slok op een borrel.

Toch kregen handelaren de koeien niet duurder verkocht; in tegendeel zelfs. De prijs voor O-kwaliteit koe ging aan de onderkant met 5 cent omhoog, waardoor de notering voor deze koeien nu op € 2,75 tot € 3,20 per kilo staat. Bij een eerste kwaliteit worstkoeien en de P-kwaliteit koeien ging ook aan de bovenkant van de notering 5 cent af. Voor een P-kwaliteit staat de prijs nu € 2,40 tot € 2,75 per kilo.

Groot prijsverschil met vorig jaar

Hoewel de prijs nu een stapje terug moet doen, is het verschil met een jaar terug nog groot. Toen stond de prijs nog 30 cent lager op maximaal € 2,45 per kilo voor een P-kwaliteit. De prijs was toen bezig met een daling tot een bodem van € 2,35 per kilo. Handelaren zien dat er nu nog wel wat druk op de markt staat, maar een dergelijke daling ligt volgens hen niet in het verschiet.

Prognose: prijs licht onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.