Rundveehouderij

Achtergrond 1272 x bekeken 1 reactie

Iets meer betaald voor O-kwaliteit koe

De handel in slachtkoeien blijft zeer vlot. Op de veemarkt in Bunnik resulteerde dat in een iets hogere prijs voor O-kwaliteit slachtkoeien. De noteringen voor de overige koeien kwamen niet van hun plek. De markt is in balans.

Handelaren zien dat de vraag naar slachtkoeien levendig blijft. Ook maandagochtend 19 juni was er veel koopinteresse. Heel veel meer willen kopers niet betalen voor de koeien. Slachterijen zien dat de afzet van het vlees wat stagneert, maar dat de vleesprijzen nog wel op een relatief hoog niveau liggen. Dat stemt de hele markt vriendelijk.

Markt in balans

Dat de markt in balans is, is ook terug te zien in de noteringen van Vee&Logistiek. Die bleven over de gehele linie stabiel. De prijs voor een O-kwaliteit staat bij Vee&Logistiek nog altijd op € 2,70 tot € 3,15 per kilo geslacht gewicht. Dat is 25 cent boven het niveau van een jaar terug. De verwachting is dat deze notering deze week niet stijgt. De rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen is voldoende.

De vlotte handel op de veemarkt in Bunnik zorgde ervoor dat de prijs voor een O-kwaliteit koe daar wel een stapje omhoog zet. De prijs staat na een plus van 5 cent nu op € 2,80 tot € 3,20 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is het verschil met de prijs van exact een jaar terug nu 20 cent per kilo. Vorig jaar kwam er vanaf deze week zand in de motor, waardoor de prijs terugzakte naar uiteindelijk € 2,65 per kilo in augustus.

Geen hogere prijzen verwacht

Zo’n daling ligt nu niet in het verschiet. Wel geven handelaren aan dat ze een verdere verhoging van de prijs niet logisch achten. De prijs zit tegen de bovenkant aan op dit moment. Hoewel ze een wat minder ruim aanbod verwachten, zal de afzet van vlees ook wat minder zijn. Een stap terug hoeft de prijs ook niet te doen, waardoor een stabiele markt voor ons ligt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • koestal

    goede prijzen ,goed voor de melkveehouder na een slecht zuiveljaar

Of registreer je om te kunnen reageren.