Rundveehouderij

Achtergrond 932 x bekeken

Hogere prijs slachtkoe zit er even niet in

Hoewel de prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik nog wel wat omhoog gingen deze week, komen de prijzen op de markt in Leeuwarden niet van hun plek.

De handel op de veemarkt in Leeuwarden verliep redelijk vlot woensdagavond 14 juni. In totaal werden 611 koeien aangeboden, 74 dieren meer dan op de markt van vorige week. Handelaren verwachten voor de komende weken zeker geen ruimer aanbod.

Ondanks het iets ruimere aanbod werden de dieren vlot verkocht. Toch waren de kopers niet bereid een hogere prijs voor de dieren te betalen. Ook vanuit het buitenland waren voldoende kopers aanwezig. Handelaren schatten dat iets minder dan de helft van de verkochte dieren naar het buitenland ging.

De prijzen kwamen niet van hun plek. Dat betekent dat er voor een O-kwaliteit slachtkoe € 2,90 tot € 3,25 per kilo geslacht gewicht werd betaald. Daarmee ligt de maximumprijs nu 25 cent boven het niveau van een jaar terug. De notering voor een worstkoe van eerste kwaliteit stabiliseerde op € 2,15 tot € 2,35 per kilo geslacht gewicht.

Handelaren voorzien dat de markt voorlopig niet veel verandering laat zien. Het aanbod zal wellicht wat minder worden qua aantallen, maar daar staat ook een wat kalmere vraag tegenover. Een stabiele markt ligt in het verschiet.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.