Rundveehouderij

Achtergrond 2224 x bekeken

Hoge nukaprijzen werken door bij starters

De prijzen voor startkalveren neigen naar de € 300. Voor de beste kalveren wordt dit betaald, gemiddeld liggen de prijzen er net iets onder.

De opwaartse prijsdruk wordt veroorzaakt door een niet te groot nuka-aanbod en de daarbij behorende hoge prijzen. De afmesters willen de huidige prijzen nog wel betalen, omdat de kalveren die ze nu opzetten vlak voor de kerst slachtrijp zijn.

Toch worden er behoorlijk wat starters geëxporteerd. Vooral kruislingen gaan naar Zuid-Europa weg.

De prijzen voor slachtrijpe rosés zijn licht verhoogd. Dit komt meer vanuit de handel, de slachterijen leggen eerder geld toe bij de vleesverkoop dan dat ze de prijzen gelijk weten te houden. Bij de oudrosés zijn het beperktere aanbod slachtkoeien en de daarbij behorende prijzen een welkome afwisseling. Er worden aardig wat oudrosés richting het rundvleescircuit geschoven.

Prognose: starters positief, slachtrijp moeizamer.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.