Rundveehouderij

Achtergrond 1667 x bekeken

Minder aanvoer slachtkoeien, prijs omhoog

De grote stroom slachtkoeien naar de veemarkten loopt nu duidelijk terug. Toch blijft de vraag naar de dieren goed. Dat zorgt ervoor dat de prijzen weer wat omhoog kunnen.

Op de veemarkt in Bunnik van maandagochtend 1 mei zijn in totaal 95 runderen aangevoerd, waarvan twee stieren. Een week eerder werden nog 142 slachtkoeien verkocht op de markt.

In de voorbije weken gingen veel koeien naar België of Duitsland, maar de buitenlandse kopers tonen steeds minder interesse. Het gros van de dieren wordt verkocht aan binnenlandse slachters.

De goede handel zorgde voor hogere prijzen. De notering voor een slachtkoe van O-kwaliteit ging 5 cent omhoog naar € 2,65 tot € 3 per kilo geslacht gewicht. De prijs staat nu 20 cent boven het niveau van een jaar terug. Ook voor een eerste kwaliteit worstkoe werd 5 cent meer betaald. Die prijs staat nu op € 2 tot € 2,30 per kilo geslacht gewicht.

Handelaren verwachten dat het aanbod de komende weken rond dit niveau blijft hangen. Datzelfde geldt voor de prijs van de dieren. De bovengrens van de prijzen is in zicht.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.