Rundveehouderij

Achtergrond 1891 x bekeken

Prijs slachtkoeien komt niet van zijn plaats

Hoewel het aanbod aan slachtkoeien zeer groot blijft, komen de prijzen deze week niet van hun plek. Door een goede vraag van vooral buitenlandse slachterijen blijven de noteringen overeind.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden woensdagavond 911 slachtkoeien aangeboden. Geen recordaantal, maar wel duidelijk hoger dan gebruikelijk. Handelaren melden dat de handel in slachtkoeien zeer vlot verliep. Het gros van de dieren werd verkocht aan buitenlandse slachterijen.

Die ontwikkeling resulteert in onveranderde prijzen over de hele linie. De prijs voor een O-kwaliteit slachtkoe blijft voor de derde week op rij staan op maximaal € 2,80 per kilo geslacht gewicht. De notering voor een worstkoe van de eerste kwaliteit staat nog altijd op € 1,95 tot € 2,05 per kilo geslacht gewicht.

Voor de komende weken wordt weinig verandering verwacht. Het aanbod aan slachtkoeien blijft ruim. Ook de rechtstreekse aanvoer naar slachthuizen is nog altijd onverminderd groot. Wachttijden bij de slachthuizen kunnen zelfs oplopen tot meer dan een week.

Het ruime aanbod leidt vooralsnog niet tot een lagere prijs, omdat de afzet van het vlees ook behoorlijk vlot verloopt. De vooruitzichten wijzen dan ook op een stabiele prijs.

Prognose: stabiel met lichte druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.