Rundveehouderij

Achtergrond 1426 x bekeken

Prijs slachtkoeien blijft overeind bij ruim aanbod

De aanvoer van slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden is al weken ruim. Ook deze week werden weer veel dieren aangeboden.

In totaal kwamen 1.020 koeien op de markt, een record. De veemarkt begon zelfs wat eerder, omdat er anders niet genoeg ruimte was om alle dieren te plaatsen.

Ondanks de ruime aanvoer van de voorbije weken blijft de prijs nog altijd fier overeind. Dat de prijs in de benen blijft, is vooral te danken aan de vraag vanuit het buitenland. Dat is al weken zo. Er gaan veel slachtkoeien naar slachthuizen in België en Duitsland. De Nederlandse slachterijen zijn wat terughoudend, omdat de rechtstreekse aanvoer groot genoeg is.

De prijs voor een O-kwaliteit slachtkoe blijft dus staan op € 2,50 tot € 2,80 per kilo geslacht gewicht. Het is de vierde week op rij dat de prijs een pas op de plaats maakt. Ook de prijs voor een 1e kwaliteit worstkoe noteert stabiel. Deze prijs staat voor vijfde opeenvolgende week op € 1,95 tot € 2,05 per kilo.

Komende weken minder aanbod

Handelaren verwachten de komende weken een wat minder ruim aanbod. De afgelopen weken zijn veel koeien aangeboden met het oog op de peildatum 1 april. De komende weken zullen koeien loskomen uit de stoppersregeling, maar dat zorgt naar verwachting niet voor zo veel koeien op de markt als in de afgelopen periode.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.