Foto: Henk Riswick RundveeAchtergrond

Kalversterfte: petitie naar FrieslandCampina

Om de kalversterfte terug te dringen is Dier&Recht een petitie begonnen.

Maandag 13 februari luidde de organisatie de noodklok over 13,3% kalversterfte. Deze cijfers zijn afkomstig van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Het doel is de petitie te overhandigen aan FrieslandCampina.

FrieslandCampina denkt mee over oplossingen

Hoewel FrieslandCampina niet verantwoordelijk is, wil de zuivelcoöperatie wel meedenken over oplossingen. “Wij zien ook dat de cijfers rondom kalversterfte toenemen. Daarom schenken we al specifiek aandacht aan dierenwelzijn in Focus Planet en is er speciaal aandacht voor de kalveren. Het is als sector onze taak om iets te doen. Je wilt niet dat melk of zuivelproducten een negatief beeld opwekken. Daarom moeten we ook bereid zijn om mee te denken over oplossingen.”

Uitleg over sterftepercentage

De Gezondheidsdienst voor Dieren zegt in de Volkskrant dat de sector aandacht heeft voor de kalversterfte en geeft aan dat er diverse initiatieven genomen zijn om de opfok van jongvee te optimaliseren. Op de website van de Gezondheidsdienst voor Dieren is een bericht geplaatst dat uitleg geeft over de berekening van het sterftepercentage.

Beheer
WP Admin