Rundveehouderij

Achtergrond 796 x bekeken

Ruwvoermarkt rustig richting einde van het jaar

De handel in ruwvoer en bijproducten blijft zeer tam. Alleen aardappelstoomschillen en –persvezels zakken in prijs. De rest van de prijzen blijven opnieuw onveranderd.

De prijsdaling bij aardappelproduct laat zich simpel verklaren: de aardappelverwerkende industrie draait op volle toeren en dat zorgt voor meer product voor de rundveehouderij. De prijs voor aardappelpersvezels zakt met € 2 naar € 26 per ton. Bij aardappelstoomschillen zakt de notering naar € 1,70 per procent droge stof.

Vanuit de rundveehouderij is een zeer beperkte vraag naar ruwvoer. Niet gek, gezien de ruime voorraden die bij de rundveehouders op het erf liggen. Handel in kuilmais is er niet of nauwelijks en ook in hooi en stro wordt maar amper gehandeld. Dat zorgt er dan ook voor dat de prijzen niet van hun plek komen. Een ontwikkeling die zich de komende weken doorzet, verwachten handelaren.

Dat geldt ook voor de handel en prijs in bierbostel. Hoewel de prijs aan de hoge kant is, blijft de vraag naar dit product goed. Melkveehouders blijven bierbostel in het rantsoen houden, omdat het een stabiliserende werking heeft. Overstappen naar andere, goedkopere eiwitrijke producten zoals soja of tarwe gebeurt nauwelijks. Bierbostel bevalt goed in het rantsoen.

Handelaren verwachten voor de komende weken weinig spektakel. De prijzen bewegen niet of nauwelijks. In het nieuwe jaar kan de handel in kuilmais een lichte impuls krijgen. Of dat ook direct effect heeft op de prijzen, moet dan blijken. Tot die tijd blijft de handel rustig en de prijzen stabiel.

Prognose: rustige markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.