Rundveehouderij

Achtergrond 1701 x bekeken 2 reacties

Ruim aanbod zorgt voor lagere prijs slachtkoe

Een zeer ruim aanbod aan slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik op maandagochtend 18 december.

In totaal werden 201 slachtkoeien op de markt gebracht. Een ongekend ruim aanbod voor de markt in Bunnik. De ruime aanvoer zorgde voor een stroeve handel en lagere prijzen.

Moeizame handel

Handelaren omschrijven de handel als zeer moeizaam als gevolg van de ruime aanvoer. Het feit dat het om de laatste markt van dit jaar ging (volgende week maandag is eerste kerstdag) en dat er nog altijd koeien vanuit het fosfaatreductieplan op de markt worden gebracht zorgden voor de ruime aanvoer.

Naast de ruime aanvoer waren er ook nog eens weinig kopers op de markt aanwezig. De aanvoer bij de slachterijen is voldoende en veel ruimte voor meer koeien in de slachtprogramma’s is er nauwelijks. Dat maakt dat de aangeboden dieren alles behalve vlot werden verhandeld.

De prijzen voor de slachtkoeien gingen dan ook een duidelijke stap terug. De notering voor een P-kwaliteit slachtkoe ging met 10 cent terug naar € 2,50 tot € 2,80 per kilo geslacht gewicht. Bij een 1e kwaliteit worstkoe was de daling met 5 cent iets minder groot. Voor deze dieren ligt de prijs nu op € 2,20 tot € 2,50 per kilo.

Dit jaar is er geen markt meer voor slachtkoeien in Bunnik. Op dinsdag 2 januari is de eerstvolgende markt.

Prognose: moeizame handel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

  • mariapeel

    Zullen snel stijgen koeien zijn op in heel de wereld 👍🏻

  • deB.

    En hier maar goede koeien kapot maken! Vies K land

Of registreer je om te kunnen reageren.