Rundveehouderij

Achtergrond

Ruim aanbod en stroeve afzet drukken prijs rosékalf

De markt voor rosévleeskalveren blijft uiterst moeizaam.

Het aanbod aan jongrosékalveren is aan de ruime kant, terwijl de afzet van het rosévlees heel erg stroef verloopt in december. Dat zet de prijzen onder druk.

De notering voor jongrosékalveren zakt voor de tweede week op rij met 10 cent en komt daarmee op € 3,85 tot € 3,90 per kilo geslacht gewicht. Daarmee duikt de prijs voor de kalveren voor het eerst sinds week 19 (begin mei) weer onder het niveau van vorig jaar.

Handelaren zien dat er nog altijd veel jongrosés worden aangeboden, terwijl de slachterijen zien dat de opbrengsten uit de vleeshandel tegenvallen. Bij oudrosékalveren blijft het aanbod wat minder groot, waardoor deze prijs zich in wat rustiger vaarwater bevindt.

Bij de startkalveren geldt hetzelfde als bij de oudrosés: de markt is in balans. Voor startkalveren wordt tussen de € 305 en € 310 per dier betaald. Voor een enkele koppel kalveren ligt de prijs iets lager, maar dat gaat om kleine plukjes in de markt.

Handelaren verwachten voor de komende weken weinig verandering. Bij de jongrosés blijft de prijsdruk aanwezig, terwijl in de markt voor oudrosés en startkalveren een meer stabiel koers wordt gevaren.

Prognose: prijs jongrosé onder druk, oud en starters stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.