Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe verandert niet in Leeuwarden

De noteringen voor slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden kwamen woensdagavond 20 december niet van hun plek.

De handel was wat rustig geven handelaren aan.

Met een stabilisatie van de prijzen geeft de veemarkt in Leeuwarden aan dat de markt voor slachtkoeien behoorlijk in balans is. Het aanbod ligt al enige weken tussen de 500 en 600 dieren. Dat was met 545 slachtkoeien woensdagavond niet anders. Toch is er wel sprake van enige prijsdruk op dit moment.

Dieren niet vlot verkocht

Met de beperkte interesse van inkopers voor buitenlandse slachterijen, moeten de slachtkoeien hun weg vinden naar de Nederlandse slachthuizen. Omdat de rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen in het binnenland voldoende is, worden de dieren niet heel vlot verkocht. Dat geeft wat druk op de noteringen op de veemarkten.

Prijzen slachtkoe stabiel

De notering voor een P-kwaliteit slachtkoe staat nog altijd op € 2,45 tot € 2,85 per kilo geslacht gewicht. In tegenstelling tot vorig jaar laat de notering voor deze dieren een stabiele trend zien. Het is de derde week op rij dat de prijs geen mutatie laat zien. Vorig jaar schommelde de maximumprijs tussen de € 2,25 en € 2,45 per kilo.

Voor de komende weken wordt weinig verandering in de markt verwacht. Omdat de rechtstreekse aanvoer voldoende is, blijft de druk op de prijzen aanwezig.

Prognose: lichte prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.