Rundveehouderij

Achtergrond 1047 x bekeken

Prijs slachtkoe beweegt zijwaarts in Leeuwarden

De prijs voor slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden stabiliseert.

De handel verliep wat vlotter dan in de afgelopen weken en dat was direct terug te zien in de prijsontwikkeling. Het prijsverschil met een jaar terug blijft nog altijd groot.

Het aanbod aan slachtkoeien was deze week een stuk minder groot dan in de voorbije weken. In totaal werden 561 dieren op de markt gebracht. Dat er wat minder koeien werden aangeboden haalde de druk wel wat van de prijzen af. De voorbije weken zorgde een ruim aanbod voor een daling van de noteringen in Leeuwarden.

De handel verliep een stuk vlotter, mede door het minder ruime aanbod. De dieren werden goed verkocht en dat gebeurde tegen gelijke prijzen aan vorige week. Dat houdt in dat de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe blijft staan op € 2,45 tot € 2,85 per kilo geslacht gewicht. Het prijsverschil met exact een jaar terug blijft daarmee aanzienlijk; 55 cent aan de bovenkant van de notering.

Handelaren verwachten niet dat de markt de komende weken wordt overspoeld met extra slachtkoeien. Bovendien is de grote prop bij de slachterijen weggewerkt. Dat biedt wat meer ruimte. Maar niet voor hogere prijzen. Een stabiele markt met dito prijzen ligt in het verschiet.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.