Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs rosévleeskalveren stabiliseert

De voorbije weken was de markt voor jongrosékalveren op zoek naar nieuw evenwicht. Dat is gevonden, zo lijkt het.

De prijzen stabiliseren deze week. De komende weken wordt minder geslacht in verband met de feestdagen. Dat er dus wat minder dieren beschikbaar zijn dan in de afgelopen periode, komt dus niet ongelegen. Hoewel het aanbod nog altijd zorgt voor druk op de prijzen, wordt door een krimp in het aanbod wel de grootste druk van de prijs afgehaald.

Meer afzet blankvlees

In de handel met het rosévlees zijn geen verschillen merkbaar. De afzet is wat moeizaam, omdat de deze weken meer blankvlees wordt verkocht. De prijzen voor het rosévlees komen niet van hun plaats en dat zorgt dan ook voor een stabiele prijs voor de rosévleeskalveren. De prijs voor een jongrosévleeskalf blijft staan op € 3,85 tot € 3,90 per kilo. De prijs voor oudrosés blijft staan op € 3,65 tot € 3,70 per kilo.

Startkalveren

Ook bij de startkalveren is sprake van een stabiele marktsituatie. De prijs voor startkalveren komt al weken niet of nauwelijks in beweging. Vraag en aanbod zijn behoorlijk in evenwicht en dat is terug te zien in de notering. Deze blijft staan op € 305 tot € 310 per dier van 100 kilo. Handelaren verwachten hierin weinig verandering de komende periode.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.