Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Boterprijs ZuivelNL gaat verder omlaag

De prijs van ZuivelNL voor verse boter levert ook deze week weer duidelijk in.

De prijs zakt met € 25 naar € 466 per 100 kilo. Daardoor is het verschil met de prijs van exact een jaar terug € 27 per 100 kilo. Drie maanden geleden was dit nog bijna € 300 per 100 kilo.

De prijsval van boter werd in de voorbije periode enigszins gestopt door meer vraag vanuit de retail en voedselproducenten met het oog op de feestdagen. Nu deze bevoorrading achter de rug is, is de handel weer rustig. En dat terwijl er nog altijd genoeg product beschikbaar is. Dit zet de markt onder druk.

Andere noteringen ZuivelNL ook lager

Ook andere noteringen van ZuivelNL gingen terug. Vollemelkpoeder zakte met € 3 naar € 249 per 100 kilo, bij magermelkpoeder voor consumptie ging € 1 van de prijs af waardoor die notering nu op € 145 per 100 kilo staat. De noteringen voor magermelkpoeder voor veevoer en weipoeder bleven stabiel op respectievelijk € 137 en € 58 per 100 kilo.

Eén reactie

  • NoordHollander

    Boterprijzen zakken dus de melk ook komt er hier net als men van plan is in Denemarken met o.a. achterhoeker Bart Wagenvoort om een open melkmarkt te creeeren en de melk te gaan veilen op een open markt???

Of registreer je om te kunnen reageren.