Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Rustige ruwvoermarkt kent veelal stabiele prijzen

De handel in ruwvoer en bijproducten in de rundveehouderij is rustig.

Dat zorgt ervoor dat de prijzen voor de verschillende producten dan ook niet of nauwelijks bewegen.

Alleen bierbostel stijgt iets in prijs vanwege een krap aanbod en een aanhoudende goede vraag. De prijs voor bierbostel klimt, net als vorige week, met 5 cent per % droge stof. Daarmee staat de prijs nu op € 2,35 tot € 2,55 per % droge stof. Daarmee blijft bierbostel ruim boven de voederwaardeprijs acteren. Toch blijft het product goed gevraagd.

Ruime voorraad ruwvoer

Qua ruwvoer zit het wel goed met de voorraden bij de melkveehouders. De kuilplaten liggen vol met mais of gras, veel vraag naar extra ruwvoer is er dan ook niet. Dat zorgt er voor dat de handel niet of nauwelijks prijzen kan noemen. Stro wordt eveneens weinig gevraagd, terwijl het aanbod matig is. Kwalitatief goed stro blijft moeilijk te vinden in de huidige markt.

Vanuit de aardappelverwerkende industrie komt voorzichtig wat meer restproduct vrij, toch blijft het aanbod aan goede aardappelsnippers krap. Handelaren geven aan dat het raadzaam is om, waar mogelijk, wat voorraad te maken. De vraag naar voeraardappelen is er, maar de houdbaarheid van dit product is enorm wisselend. Prijzen voor dit product liggen rond € 25 per ton.

Stabiele prijs persvezels

De vraag naar aardappelpersvezels is behoorlijk minder nu alle mais in de kuil zit. Het aanbod is daarentegen ook niet aan de ruime kant, wat de prijzen stabiel houdt. Voor aardappelpersvezels ligt de notering nu op € 28 per ton bij een doorvoercontract.

Prognose: rustige handel, stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.