Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel in ruwvoer en bijproducten

De markt in ruwvoer en bijproducten in de rundveehouderij is kalm en blijft dat ook.

Handelaren laten weten dat er weinig spannends gebeurt in de veevoerhandel. De prijzen blijven veelal stabiel. In de afgelopen weken ging de prijs van bierbostel gestaag omhoog, tot een niveau van € 2,35 tot € 2,55 per procent droge stof. Deze week maakt de bierbostelprijs een pas op de plaats. Hoewel het aanbod aan de krappe kant blijft, is een verdere verhoging van de prijs niet wenselijk. Het product is aan de dure kant en sommige veehouders kiezen al voor andere eiwitrijke producten.

Bietenperspulp

Het aanbod aan bietenperspulp is ruim voldoende. Door de goede opbrengsten in de bietencampagne komt ook veel perspulp beschikbaar voor de veehouderij. Dat heeft nog geen invloed op de prijs, omdat de vraag past bij het huidige aanbod. Hierdoor blijft de markt in balans met een prijs die blijft staan op € 1,55 per procent droge stof (€ 37,20 per ton).

‘De afzet van aardappelpersvezels is stroperig’

Wellicht dat de aardappelpersvezels wat in prijs zakken in de komende weken. Het aanbod hiervan is ruim voldoende, terwijl de afzet stroperig is. Voorlopig staat de prijs voor dit product nog op € 28 per ton bij een doorvoercontract.

Goed stro moeilijk te vinden

De handel in ruwvoer is heel rustig, aldus fouragehandelaren. Handel in kuilmais gebeurt maar heel sporadisch. De afzet van hooi en stro is er wel, maar gebeurt tegen stabiele prijzen. Goed stro is echter moeilijk te vinden en akkerbouwers die nog voorraad hebben, houden die vast in de hoop op hogere prijzen, volgend jaar. De prijzen voor tarwestro (grote balen) liggen tussen de € 120 en € 140 per ton.

Voor de komende weken worden weinig veranderingen in de markt verwacht.

Prognose: rustige en stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.