Rundveehouderij

Achtergrond

Rosévleeskalf stijgt ook deze week in prijs

Rosévleeskalveren worden deze week opnieuw wat duurder verkocht.

De prijs voor een kalf tot 8 maanden ligt op € 4,05 tot € 4,10 per kilo geslacht gewicht. Dat is een stijging van 7 cent ten opzichte van vorige week.

Het marktbeeld laat zich eenvoudig uitleggen: er zijn minder kalveren beschikbaar dan de slachterijen vragen. Dat stuwt de prijs. Dat geldt ook voor de prijs voor rosékalveren ouder dan 8 maanden. Daar stijgt de prijs naar € 3,65 tot € 3,70 per kilo, 5 cent hoger dan vorige week.

In de vleeshandel loopt het allemaal iets vlotter dan in de afgelopen periode. De feestdagen staan voor de deur en dat zorgt voor een wat betere stemming in de vleeshandel. Het jongrosévlees lift mee op de hogere prijzen voor blankvlees. Vlees van oudrosékalveren is al relatief duur en hogere prijzen schrijven is moeilijk.

Bij de startkalveren gaat opnieuw wat van de prijs af. De prijs zakt met € 5 naar € 310 tot € 315 per dier van 100 kilo, af-stal. De markt voor startkalveren is prijshoudend. Het aanbod aan kalveren overtreft de vraag ietwat, waardoor wat van de prijs af gaat.

Prognose: rosés stabiel tot hoger, starters prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.