Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe stabiel in Leeuwarden

De prijs voor slachtkoeien maakt een zijwaartse beweging op de veemarkt in Leeuwarden.

Hoewel er meer dieren werden aangeboden, was de handel vlot. Op de markt van woensdagavond 8 november werden 536 koeien verhandeld. Dat waren er 90 meer dan vorige week. Dat er wat meer dieren werden aangeboden, komt voor handelaren niet als een verrassing. De laatste weken van het jaar ligt het aanbod op de veemarkt in Leeuwarden altijd wat hoger dan normaal. Ook speelt het fosfaatreductieplan nog altijd een rol in de ruimere aanvoer van vee.

Stabiele markt

Ondanks een wat ruimer aanbod werden de dieren vlot verkocht. Dat gebeurde tegen dezelfde prijzen als een week geleden. Dat houdt in dat voor een P-kwaliteit slachtkoe € 2,55 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht werd betaald. Bij een 1e kwaliteit worstkoe ligt de prijs nog altijd op € 2,30 tot € 2,45 per kilo.

Handelaren verwachten dat het aanbod de komende weken zeker niet krapper wordt. Aan de andere kant zal ook de vraag naar slachtvee niet wegzakken met de feestdagen in het vooruitzicht. Al met al wordt een stabiele handel verwacht met gelijke prijzen.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.