Rundveehouderij

Achtergrond 1197 x bekeken

Prijs slachtkoe blijft stabiel in Bunnik

De prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik blijven stabiel.

Op de markt van maandag 13 november bleven alle noteringen onveranderd ten opzichte van een week eerder.

Handelaren melden dat de dieren tamelijk vlot werden verkocht. Dat gebeurde tegen stabiele prijzen. Inkopers waren niet bereid meer te betalen voor de dieren. Voor een P-kwaliteit koe ligt de prijs in Bunnik tussen de € 2,75 en € 3,10 per kilo geslacht gewicht. Dat is in vergelijking met andere jaren een hoog niveau, voor de tijd van het jaar.

De rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen is al weken ruim voldoende. De prijzen die door de slachthuizen worden betaald komen al weken niet of nauwelijks in beweging. De noteringen van Vee&Logistiek zijn ook al weken stabiel. Voor een P-kwaliteit slachtkoe ligt de prijs bij Vee&Logistiek al een tijdje stabiel op € 2,40 tot € 2,75 per kilo geslacht gewicht.

Voor de komende weken wordt weinig verandering in de markt verwacht. Het aanbod blijft voldoende, waardoor een hogere prijs er niet inzit op dit moment. De prijzen blijven ook de komende periode nauwelijks bewegen.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.