Rundveehouderij

Achtergrond 1700 x bekeken

Prijs nuka’s zet nieuwe stap omhoog

De stemming in de markt voor nuchtere kalveren blijft onverminderd goed.

De goede stemming is ook terug te zien in de noteringen op de kalvermarkt in Purmerend. Die zetten dinsdag 14 november een nieuwe stap omhoog.

€ 5 bij de prijs op

Zowel bij de zwartbonte als de 50% Belgisch blauwe stierkalveren kwam € 5 bij de prijs op. Dat houdt in dat de prijs voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit nu op € 105 tot € 135 per dier ligt. Voor een 50% Belgisch blauwe van extra kwaliteit ligt de prijs tussen de € 245 en € 265 per kalf. De prijzen liggen beduidend hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien laten ze, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een stijgende lijn zien. Normaliter komen de prijzen richting het einde van het jaar nauwelijks in beweging.

Handelaren merken dat de vraag naar de nuka’s goed is. Vleeskalverhouders zetten graag nieuwe kalveren op en houden de stallen niet lang leeg. De verwachting is dat de vraag naar nuchtere kalveren ook de komende weken goed blijft. Het aanbod aan nuka’s is niet eens heel erg krap, maar door de goede vraag vinden de dieren vlot hun weg richting de vleeskalverhouders.

Het blijkt koffiedik kijken hoe de prijzen zich de komende weken ontwikkelen, maar dat de markt een positieve ondertoon kent, is duidelijk. Bovendien acteren de prijzen nog altijd ruim boven het niveau van vorig jaar en dat blijft voorlopig nog wel even zo.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.