Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf tikt € 5,00 per kilo aan

De prijs voor een blankvleeskalf van de kwaliteit O+P- is met 10 cent gestegen.

Denkavit noteert nu € 4,90 tot € 5,00 per kilo voor deze kalveren. Verdere prijsstijgingen zitten nog in de pijpleiding.

Positief marktbeeld

Het marktbeeld ziet er positief uit. Het aanbod aan blankvleeskalveren is niet ruim, terwijl de vraag naar de dieren goed kan worden genoemd. Al weken is het aanbod niet heel erg ruim, maar de trigger vanuit de vleeshandel bleef uit, waardoor de prijzen een stabiele fase doormaakten.

Feestdagen voor de deur

Het krappe aanbod trekt de prijzen omhoog. De ruimte voor prijsstijgingen past ook in de tijd van het jaar. In de vleeshandel begint vooral de retail zich meer en meer te roeren met het oog op de aankomende feestdagen. Hierdoor gaan de prijzen in de vleeshandel ook wat omhoog.

Voor de komende weken worden verdere prijsstijgingen verwacht. Ook vorig jaar zat de prijs in deze periode in de lift. Waar de bovengrens ligt, valt moeilijk te zeggen. Maar dat de markt de stijgende lijn de komende weken doortrekt, is zo goed als zeker.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.