Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka stijgt opnieuw in prijs in Purmerend

Het gaat crescendo met de nukaprijzen op de veemarkt in Purmerend.

Op de markt van dinsdag 7 november werden opnieuw hogere prijzen betaald dan een week eerder. De dieren worden vlot verkocht en dat zorgt ervoor dat de noteringen wat omhoog gaan.

Vooral de handel in zwartbonte stierkalveren is vlot. Handelaren omschrijven het aanbod aan deze dieren als ‘niets te groot’ en dat zorgt voor een vriendelijke stemming bij de handel in deze dieren. Op de markt in Purmerend ging de prijs voor deze kalveren met € 10 omhoog naar € 100 tot € 130 per dier. Dat is € 45 hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

De prijs voor een 50% Belgisch blauw stierkalf zakte vorige week nog met € 5 per dier, maar die daling wordt deze week weer gecorrigeerd. Hierdoor komt de prijs weer op € 240 tot € 260 per dier te staan. Dat is nog altijd ruim boven het niveau van een jaar geleden, toen de bovenkant van de notering de € 230 per dier aantikte.

Voor de komende weken wordt weinig verandering in de markt verwacht. Handelaren verwachten een vriendelijk marktbeeld waarin de prijs nog wel een kleine stap omhoog zou kunnen maken. Een goede vraag en een bijpassend aanbod zorgen voor redelijk wat evenwicht in de markt.

Prognose: stabiel tot hoger.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.