Rundveehouderij

Achtergrond

Markt rosékalveren verloopt stroef

Het loopt allemaal wat stroever in de handel met rosévleeskalveren. Het aanbod aan kalveren is voldoende, terwijl de afzet van het vlees te wensen overlaat.

De afzet van rosévlees loopt op dit moment allerminst vlot en op korte termijn wordt ook geen verbetering verwacht. In de decembermaand geniet het vlees van blankvleeskalveren de voorkeur en komt het rosévlees op de tweede plaats. Dat zorgt ervoor dat de slachthuizen moeite hebben om de plussen aan de inkoopkant bij de rosékalveren terug te halen uit de vleeshandel.

De druk op de prijzen zorgt er nog niet direct voor dat de noteringen een stapje terug moeten doen. Dat houdt in dat de prijs voor een jongrosékalf blijft staan op € 4,05 tot € 4,10 per kilo. Het aanbod aan jongrosékalveren moet niet ruimer worden, want dan is een prijsdaling onvermijdelijk de komende periode.

Prijs oudrosés stabiel lager

Bij de oudrosékalveren ligt de prijs iets lager stabiel op € 3,65 tot € 3,70 per kilo. Hier is het aanbod niet zo ruim als bij de jongrosé en ligt een markt met stabiele prijzen meer in het verschiet. Dat geldt ook voor de handel in startkalveren. De prijzen bij de startkalveren varieert van € 305 tot € 315 per dier. Handelaren verwachten hierin voorlopig weinig verandering.

Prognose: jong onder druk, oudrosé en starter stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.