Rundveehouderij

Achtergrond

Krap aanbod stuwt prijs bierbostel

De vraag naar bijproducten in de rund- en melkveehouderij blijft gestaag doorlopen.

Handelaren spreken over een vlotte markt. Het plaatsen van bijproducten is vanwege ruimtetekort op veel melkveebedrijven steeds vaker een probleem. Er is ruwvoer genoeg en de kuilplaatsen liggen vol.

Bierbostel duurder

Het aanbod aan bierbostel is al weken aan de krappe kant, terwijl de vraag naar het product goed is. Bierbostel past goed binnen het rantsoen bij veel melkveehouders. De prijs voor bierbostel varieert, afhankelijk van de regio, van € 2,30 tot € 2,50 per % droge stof. Dat is 5 cent hoger dan de afgelopen weken. Daarmee ligt de marktprijs ruim boven de voederwaardeprijs.

Bijproducten als aardappelproducten en bietenperspulp lopen stabiel door qua afzet. Hier zijn vraag en aanbod wat meer in balans. Daar zijn dan ook geen wijzigingen in de noteringen zichtbaar. Voor aardappelpersvezels is de prijs € 28 per ton bij een doorvoercontract. Normaliter ligt de prijs dichter bij de € 30 per ton.

Maishandel rustig

In de maishandel is het rustig. Hier gebeurt nauwelijks wat. Handelaren vinden het lastig in te schatten hoe de markt zich de komende maanden ontwikkelt. Op korte termijn zal er weinig vraag loskomen, omdat de meeste rundveehouders meer dan voldoende mais hebben.

Pas begin volgend jaar wordt een impuls in de markt verwacht. Wat dat met de prijzen doet, wordt dan pas duidelijk. Het aanbod is ook dan ruim voldoende.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.