Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Handel in kuilmais komt op gang

Nu de handel in verse mais achter de rug is, komt de vraag naar kuilmais voorzichtig op gang.

Grote prijswijzigingen heeft dat niet tot gevolg. De prijzen die worden genoemd variëren van € 57,50 tot € 60,00 per ton. Dan gaat het wel om kwalitatief goede mais. Partijen die voor minder worden verkocht, zijn in de meeste gevallen van iets mindere kwaliteit. De komende weken zal de vraag naar kuilmais waarschijnlijk iets aantrekken. Hoe groot de vraag wordt, is lastig te voorspellen gezien de ruime opbrengst tijdens de maisoogst van dit jaar.

Voeraardappelen zijn heel ruim beschikbaar. Een goede aardappeloogst maakt dat er veel voorraad is van dit product. Het ruime aanbod aan voeraardappelen maakt dat de prijs op € 25 per ton staat. Wel is het afwachten wat de vorst doet met dit product en wat voor effect dat heeft op de bewaring bij de veehouders. Ondertussen blijft de prijs van aardappelpersvezels stabiel op € 28 per ton.

De vraag naar bierbostel blijft onverminderd goed. Daar staat echter wel een beperkt aanbod tegenover en de levertijd van dit product loopt wat op. De prijs blijft vooralsnog stabiel op € 2,25 tot € 2,45 per % droge stof, maar een prijsstijging ligt bij de huidige marktomstandigheden wel op de loer.

Prognose: bierbostel duurder, ruwvoer stabiel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

 • maiskolf

  meer vraag naar kuilmais? De mais zit er net in. daar geloof ik geen bal van.

 • deB.


  werkelijk in de hele omtrek hier is iedereen voorzien!! platen liggen vol gras en mais man!
  ik snap het geleuter niet, en geloof ik ook geen bal van!

 • koestal

  Ik geloof er niks van,iedereen is voorzien !

 • Schaap1975

  idd hier klopt echt helemaal niets van. De prijs was de afgelopen 6 wkn rond de 38 tot 40 euro in de kuil geleverd en aangereden. Je moet wel heel dom zijn met zoveel ruwvoer in Nederland en minder koeien om nu snijmais te kopen van bijna 60 euro per ton.

 • Gerjo-Kompier1

  Als iedereen is voorzien, waar maken jullie je dan druk om? Laat de kopers, die voor eerder ingekuilde snijmais kiezen, gewoon de meerkosten betalen. En wellicht zijn de kopers geen melkveehouders, maar vleesveehouders of biovergisters. De olieprijs stijgt immers.....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.