Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe komt niet in beweging

Er zit weinig beweging in de prijs voor slachtkoeien deze weken. Het was rustig in de vleeshandel, wat een hogere prijs voor slachtkoeien niet mogelijk maakt. Op de veemarkt in Bunnik kwamen de noteringen dan ook niet van hun plek.

Op de markt van maandag 23 oktober werden nagenoeg evenveel slachtkoeien aangeboden als op de markt van een week eerder. Deze dieren werden behoorlijk vlot verkocht, laten handelaren weten. Een hogere prijs zat er niet in. De vleeshandel laat op dit moment geen hogere prijzen zien en dat werkt door op de prijzen op de veemarkten.

Voor een P-kwaliteit slachtkoe betekent een onveranderde notering dat de prijs net als vorige week op € 2,70 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht staat. Voor een eerste kwaliteit worstkoe ligt de notering tussen de € 2,30 en € 2,70 per kilo geslacht gewicht. De prijzen liggen nog wel ruim boven het niveau van een jaar geleden.

De komende weken wordt weinig verandering in de prijzen verwacht. Handelaren gaan uit van een stabiele markt en onveranderde prijzen. Halverwege november zou de prijs misschien wat omhoog kunnen.

Prognose: stabiele, rustige markt

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.