Rundveehouderij

Achtergrond 1301 x bekeken 1 reactie

Markt rosévleeskalveren tussen wal en schip

Aan de ene kant een krap aanbod aan jongrosékalveren, aan de andere kant een stroeve handel in kalfsvlees; de marktsituatie bij de rosévleeskalveren is wat onoverzichtelijk deze weken. De prijs komt niet of nauwelijks in beweging.

Het aanbod aan jongrosévleeskalveren is nog altijd niet heel erg ruim. En dat terwijl de dieren wel behoorlijk vlot hun weg richting de slachthuizen vinden. Hoewel de vleeshandel piept en kraakt in oktober, gaat de prijs voor een jongrosékalf wat omhoog. De prijs plust met 2 cent naar € 3,82 tot € 3,87 per kilo geslacht gewicht. Handelaren en vleesverkopers zien dat de ruimte naar boven toe niet heel groot is.

Pas eind oktober, begin november kan de markt een lichte opleving laten zien.

Oudrosés stabiel

Bij de oudrosés is het aanbod nog altijd wat ruim, maar daar is de balans met de vleeshandel nog wel aanwezig. Dat maakt ook dat deze prijs opnieuw niet in beweging komt. Voor rosévleeskalveren ouder dan 8 maanden wordt nog altijd tussen de € 3,55 en € 3,60 per kilo betaald.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Eén reactie

  • Ossen

    hoezo tussen wal en schip ???

Of registreer je om te kunnen reageren.