Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Markt nuka’s komt nauwelijks in beweging

Veel spanning zit er momenteel niet in de handel met nuchtere kalveren.

De markt is in balans, evenals de prijzen. Op de veemarkt in Purmerend waren louter stabiele noteringen te zien dinsdag 24 oktober.

Het aanbod op de kalvermarkt in Purmerend was beduidend minder ruim dan vorige week toen. In totaal werden een kleine 100 kalveren minder aangevoerd. Toch veranderde dit kleinere aanbod weinig aan de stemming op de markt. De dieren werden tamelijk vlot verkocht. De wat zwaardere kalveren werden wel wat rapper verkocht dan de lichtere dieren.

Voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit werd dinsdag, net als een week eerder, tussen € 90 en € 115 per dier betaald. Daarmee ligt de prijs nog altijd € 35 boven het niveau van een jaar geleden. Ook bij een 50% Belgisch blauw stierkalf bleef de prijs gelijk. Voor deze dieren wordt maximaal € 260 betaald.

Het lijkt er niet op dat de prijzen veel gaan bewegen de komende weken. Het prijsniveau kan naar verwachting van handelaren worden vastgehouden. Daarmee is de markt gelijk aan vorig jaar, toen in die weken ook maar weinig beweging in de prijs zat.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

  • koestal

    De prijzen hoeven ook niet in beweging te komen,ze zijn wel goed,ze kunnen alleen maar zakken

  • ghsmale

    Nu de prijs van de koekalveren nog omhoog
    50 cent de kilo , is onder de kostprijs

Of registreer je om te kunnen reageren.