Rundveehouderij

Achtergrond

Goede handel zorgt voor hogere prijs slachtkoe

Hoewel een stabiele prijs werd verwacht, ging de prijs voor slachtkoeien omhoog op de veemarkt in Bunnik op maandag 30 oktober.

De dieren werden vlot verkocht tegen een iets hogere prijs ten opzichte van vorige week.

Het feit dat de prijs wat omhoog ging, is gezien de ruimere aanvoer ten opzichte van vorige week opvallend. In totaal werden maandag 119 koeien aangevoerd, terwijl dat er een week terug nog 109 waren. Ondanks het ruimere aanbod was de handel vlot.

Vlotte handel

De vlotte handel maakte een prijsstijging van 5 cent mogelijk. Dat houdt in dat de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe nu op € 2,75 tot € 3,00 per kilo geslacht gewicht staat. Voor een 1e kwaliteit worstkoe ligt de notering nu op € 2,30 tot € 2,75 per kilo. Daarmee liggen de prijzen nog altijd ruim boven het niveau van een jaar terug.

Met de feestdagen in aantocht zal de vleeshandel naar verwachting iets aantrekken. Dat aan die kant van de markt wat hogere prijzen zullen worden geschreven, vertaalt zich naar verwachting in de prijs voor slachtkoeien. De markt is wat dat betreft positief gestemd. Een grote prijsbeweging laat echter nog op zich wachten.

Prognose: vriendelijke markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.