Rundveehouderij

Achtergrond

Alleen zwaarder kalf duurder verkocht

Een rustige handel bij een normaal aanbod op de kalvermarkt in Purmerend dinsdag 10 oktober. De bodem van de prijsdaling is nu echt bereikt. De markt kijkt voorzichtig weer vooruit.

Qua marktbeeld was de situatie op de kalvermarkt in Purmerend weinig verschillend aan vorige week. De handel verliep rustig en tegen nagenoeg gelijke prijzen. Het aanbod is in lijn met de vraag en dat maakt dat de markt zich in wat rustiger vaarwater bevindt dan een paar weken terug. Ten opzichte van die periode is de vraag wel wat beter.

Het aanbod aan de wat zwaardere kalveren, zowel zwart- als roodbont, was dinsdag 10 oktober wat krapper. Dat maakt dat alleen de prijs van deze dieren een kleine stap omhoog zetten. De prijs voor een zwartbont stierkalf boven de 50 kilo ging met € 5 omhoog naar € 85 tot € 110 per dier. Bij een roodbont stierkalf staat de prijs na zo’n zelfde stijging op € 90 tot € 130 per dier.

Voor de komende weken wordt weinig verandering in de markt en de prijzen verwacht. Het aanbod wordt niet veel groter of kleiner, terwijl ook in de vraag naar de dieren geen grote opleving in het verschiet ligt. Wellicht dat de prijzen licht schommelen, maar dat zal per veemarkt, afhankelijk van de aanvoer, verschillen.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.