Rundveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Wat betekent het wetsvoorstel fosfaatrechten voor uw bedrijf?

Boerderij organiseert samen met LTO en VLB op dinsdag 20 september een webinar over het wetsvoorstel fosfaatrechten. Wat betekent het voor uw bedrijf?

Het is bekend hoe het ministerie van Economische Zaken (EZ) het stelsel van fosfaatrechten voor melkveehouders wil invoeren. Onlangs stuurde staatssecretaris Martijn van Dam het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer. Wat staat er precies in en wat betekent het voor uw bedrijf? Hoe wordt de knelgevallenregeling ingericht en worden extensieve bedrijven ontzien bij de korting?

Tijdens het webinar Fosfaatrechten, het wetsvoorstel dat Boerderij in samenwerking met LTO en VLB organiseert, wordt antwoord gegeven op voorgaande en tal van andere vragen omtrent het wetsvoorstel en de invoering ervan.

Wie zijn de sprekers?

1. Wiebren van Stralen, beleidsmedewerker mest en milieu bij LTO Nederland. Hij legt uit wat er in het wetsvoorstel staat. Aan bod komt onder andere de toekenning, afroming en overdraagbaarheid van rechten en de knelgevallenregeling.

Wat betekent het wetsvoorstel fosfaatrechten voor uw bedrijf?

2. Mariska Vermaas, parlementair verslaggever bij Boerderij. Zij gaat in op het politieke proces rondom het wetsvoorstel fosfaatrechten in de Tweede Kamer en Brussel.

Wat betekent het wetsvoorstel fosfaatrechten voor uw bedrijf?

3. Lubbert van Dellen, voorzitter van de sectie Agro bedrijfskunde binnen de koepel van agrarische accountantskantoren VLB. Hij zet uiteen wat het wetsvoorstel fosfaatrechten financieel betekent voor uw bedrijf, inclusief rekenvoorbeelden.

Wat betekent het wetsvoorstel fosfaatrechten voor uw bedrijf?

Wat is een webinar?

Een webinar is een online-studiebijeenkomst die u kunt volgen met uw computer of telefoon. U ziet en hoort de sprekers live, terwijl u direct vragen kunt stellen en antwoord krijgt. Laat u bijpraten in 45 minuten over het wetsvoorstel en meld u gratis aan.

Laatste reacties

 • koestal

  Het wetsvoorstel betekent voor mijn bedrijf ,dat ik minder koeien mag houden. Dus minder melkgeld en minder inkomen.

 • H.Grotenhuis1

  Het lijkt mij allemaal nog heel erg voorbarig, het is een wetsvoorstel dat nog door het volledige parlement moet.
  Binnenkort ook nog eens verkiezingen, dus dat zal bij de behandeling in de 1-ste en 2-de kamer zeer zeker nog een rol gaan meespelen.

 • deB.


  Minder koeien mogen houden, en dan nog concurren op de wereldmarkt!!
  Die wijsneuzen die dit jaar al genoeg in beeld zijn geweest moeten nu weer opdraven in een webinair, zwammen ook maar links en rechts, en maken er mede een grote puinhoop van.
  LTO moet eens voor ons gaan staan ipv oeverloze gepolder! tbv van intensief, maar extensief prediken, daar zijn ze mee bezig
  Tot hier en NIET verder!!

 • kschouten

  Voor mij als jongveeopfokker betekend dit blijkbaar niets ik krijg geen fosfaatrechten toebedeeld omdat mijn dieren niet ingedeeld staan in 101 of 102 .
  Dus ik kan gaan opschalen op het moment dat de melkveehouders moeten inkrimpen.

 • rub2

  Ja en als je de vaars eenmaal zover hebt kan je 'm niet kwijt omdat er geen fosfaat rechten voor handen zijn..... Nee dan heb je er wat aan.....

 • kschouten

  Ik fok ze alleen op voor klanten die de vaarskalveren aanleveren die markt wordt alleen maar groter na invoering van de fosfaatrechten

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.