Rundveehouderij

Achtergrond 2021 x bekeken 3 reacties

Stabiele prijzen slachtkoeien in Bunnik

De handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik is maandagochtend 5 september rustig verlopen.

De aangeboden koeien en stieren werden redelijk vlot verkocht. Dat gebeurde tegen dezelfde prijzen als maandag 29 augustus.

Prijs O-kwaliteit stabiel

De prijs voor een O-kwaliteit slachtkoe bleef staan op €2,50 tot €2,80 per kilo. Daarmee staat de prijs nog altijd 40 cent onder het niveau van een jaar terug. Voorlopig lijkt de prijs niet veel te bewegen. Er is weliswaar wat meer vraag naar rundvlees, nu de vakantieperiode ten einde is, maar daar staat ook een wat ruimer aanbod tegenover.

Minder koeien verhandeld

In de voorbije weken had de notering een stijgende lijn te pakken. Een stijgende notering leidt vaak tot een wat ruimer aanbod, omdat de opbrengsten wat hoger zijn. Daar lijkt nu geen sprake van. Maandagochtend werden in Bunnik in totaal 87 slachtkoeien verhandeld. Dat zijn er fors minder dan vorige week, toen 103 koeien verhandeld werden. Die week lijkt echter een uitschieter te zijn geweest, want in de weken daarvoor lag het aanbod tussen 75 en 90 koeien.

Meer koeien richting slachterij

De verwachting is dat de komende maanden wat meer koeien naar de slacht gaan. Vanwege de wetgeving rondom grondgebondenheid en de fosfaatrechten zullen bij veel melkveehouders nog koeien weg moeten. Voorlopig zal dit echter nog niet merkbaar zijn in de markt, zo is de verwachting. De prijs stabiliseert.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

 • deB.


  Beetje laat he, om vanwege amvb grondgebondenheid nu nog koeien te ruimen.
  Dat lees ik elke week al

 • landboer

  Is ook onzin!

 • Molenstraat6

  Zo praten ze in straatje van de slachterij kunnen die de prijzen drukken omdat de boerderij dit zegt. Zeer slim van boerderij want de meeste lezers zijn boeren !!

Of registreer je om te kunnen reageren.