Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is, na een paar weken van een wat aangetrokken handel, weer in rustiger vaarwater terechtgekomen.

De vraag vanuit Duitsland is op het moment ook rustiger, omdat daar ook een groter aanbod van koeien is. De prijs van de Duitse koeien daalde in de afgelopen week. Hierdoor verliep de afzet van koeien op de markt in Leeuwarden ook wat moeizamer, vergeleken met de afgelopen weken.

Kleiner aanbod op veemarkt

De prijs op de veemarkt in Leeuwarden noteerde stabiel bij een flink kleiner aanbod. De lagere aanvoer van koeien werd veroorzaakt door het warme weer. Ook zijn veel melkveehouders in het Noorden druk om nog een snede gras in te kuilen. Er werden in totaal 398 runderen aangeboden. Dit is 109 minder dan een week geleden.

O-kwaliteit slachtkoe

De prijs van een O-kwaliteit slachtkoe noteert tot maximaal €2,90 per kilo, 10 cent minder dan een jaar geleden. Verwacht wordt dat de prijs van de koeien in de komende weken toch weer onder druk komt te staan. De eerste tekenen voor een prijsverlaging zijn er nu in Duitsland en België. Daar zijn de prijzen al gedaald.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.