Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prima handel in slachtkoeien

De handel in slachtkoeien verloopt prima. Het aanbod blijft op een hoog niveau, maar door de aangetrokken vraag loopt de handel goed door.

De prijs die handelaren hebben ontvangen op de veemarkt in Leeuwarden bleef woensdagavond echter stabiel. Een slachtkoe van O-kwaliteit bracht maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht op. Dit is 30 cent minder dan een jaar geleden.

Prijs vaak stabiel in september

Uit historische prijsgegevens blijkt dat de opbrengstprijzen van slachtkoeien vaak gelijk blijven in september. Met de huidige omstandigheden is het de verwachting dat dit ook dit jaar zo zal zijn. Daarna daalt de prijs vaak; in 2014 zakte de prijs van een O-kwaliteit koe in november zelfs weg tot €2,55 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar lag de laagst genoteerde prijs in november op €2,75 per kilo.

Koeien waarschijnlijk goedkoper na september

Met de vooruitzichten van fosfaatrechten en de voor sommige melkveehouders nog veel ingrijpendere grondgebondenheid wordt er nog wel het nodige aanbod van slachtkoeien verwacht. Dat de prijs na september nog verder zal dalen is dan ook niet onwaarschijnlijk.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Laatste reacties

  • Molenstraat6

    Wat zijn jullie van blad boerderij weer positief gestemd met de vooruitzichten jullie praten weer in het straatje van de slachterij !!

  • deB.


    Daar betrap ik deze redacteur wel vaker op, laatst ook met de kalverprijzen!
    Alles naar beneden schrijven in eerste instantie

Of registreer je om te kunnen reageren.