Rundveehouderij

Achtergrond 3502 x bekeken 2 reacties

Prijs koeien verder omlaag

De prijs van slachtkoeien is maandagochtend op de veemarkt in Bunnik met 5 cent per kilo verlaagd.

De handel in de koeien verliep zeer traag. Inkopers hebben niet zo’n haast om koeien te kopen nu het aanbod van koeien bij de slachterijen op een hoog niveau ligt. Een O-kwaliteit slachtkoe bracht maandagochtend maximaal €2,75 per kilo op, dit is 20 cent per kilo minder dan vorig jaar.

Aanvoer omlaag

Het aanbod van de koeien was met 100 dieren 39 stuks kleiner dan een week geleden, maar het is wel groter dan de aanvoer in de afgelopen maanden. Slachterijen krijgen ook rechtstreeks meer koeien aangeboden. Vorige week werd zelfs gesproken van een zeer groot aanbod van slachtkoeien. Dit zorgde ervoor dat slachterijen hun prijzen verlaagden met 10 cent per kilo.

Ook voor deze week zullen slachterijen hun prijzen verlagen. Afhankelijk van de grootte van het aanbod zal dat met 5 of 10 cent per kilo zijn.

Vleesafzet blijft moeizaam

Voor de komende weken wordt een moeizame handel verwacht. De vleesafzet blijft wat moeizaam en door het warme weer trekt de afzet van het achtervlees ook nog niet aan. In Duitsland staan de prijzen ook onder druk wat vaak een goede graadmeter is voor de Nederlandse handel en prijsontwikkeling.

Prognose: prijzen onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

  • info479

    RABO verwacht hogere prijs !!!! Maar willen NIETS geven.

  • info479

    RABO verwacht hogere prijs !!!! Maar willen NIETS geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.