Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf opnieuw omhoog

De prijs van blankvleeskalveren is opnieuw gestegen.

De prijs voor kalveren in de klasse O+ tot en met P- ging met 10 cent omhoog tot maximaal €4,25 per kilo. Voor de kalveren in de klasse E+ tot en met R- was de stijging zelfs 15 cent per kilo. Daar is de maximumprijs nu €4,50 per kilo.

Vlotte handel blanke kalveren

Het is derde week op rij dat de prijs een mooie stap omhoog zet. De handel in blankvleeskalveren is vlot. De dieren worden goed gevraagd. In de regel is september een maand waarin de afzet van kalfsvlees goed is, omdat de vraag naar kalfsvlees levendig is. Dat resulteert vaak een stijgende prijzen en dat is dit jaar niet anders.

Daarnaast mag er eind september weer kalfsvlees uit Nederland naar de Verenigde Staten. Dit zorgt voor nieuwe afzetmarkten en dat zal de markt alleen maar ondersteunen. Hier liggen kansen om het overaanbod aan kalfsvlees weg te werken.

Prijsstijging Duitsland

Ook in Duitsland kon de prijs iets omhoog, omdat de vraag naar kalfsvlees daar ook goed is. In Frankrijk en Italië veranderde het marktbeeld niet, vanwege de aanhoudende hoge temperaturen in beide landen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.