Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs A-brok dicht bij top

De huidige ontwikkeling van de grondstoffenprijzen suggereert dat de A-brok vrijwel de top heeft bereikt.

De prijs van €21 voor de brok wordt nog steeds als de top aangehouden. Hoewel op heel korte termijn het aanbod van grondstoffen nog beperkt is, zal dit in de loop van het seizoen veranderen. Dit meldt veevoeradviesbureau Stigevo.

Aanbod graan is voldoende

Er is voldoende aanbod van graan. Verwacht wordt dat 35% graan in de A-brok terechtkomt. Vanaf november wordt ook het aanbod van palmpitschilfers geleidelijk aan groter. Citruspulp komt dit seizoen nauwelijks beschikbaar, maar hier zorgt bietenpulp voor de compensatie. Ook een product als raapschroot is dit seizoen krap, maar in de loop van het seizoen neemt het aanbod van zonnepitschroot weer zodanig toe, dat de eiwitvoorziening van de A-brok geen probleem hoeft te zijn. Sojahullen worden tot de volgende Argentijnse sojabonenoogst waarschijnlijk krapper dan een jaar geleden.

Dankzij de lagere grondstoffenprijzen zijn de marges van de industrie weer zodanig dat een verdere prijsstijging van het voer in feite niet nodig is.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van A-brok vind je in Boerderij Marktprijzen:  

A-brok

Of registreer je om te kunnen reageren.