Rundveehouderij

Achtergrond

Opnieuw prijsdaling voor nuka’s

Nuchtere kalveren zijn opnieuw in prijs verlaagd. De notering op de veemarkt in Purmerend werd dinsdagochtend over de gehele linie met €5 verlaagd.

Bij de aanvang van de handel wilden kopers €10 tot €15 minder voor de kalveren betalen. Verkopers hielden dit tegen, waardoor de prijsdaling minder groot uitviel.

Het aanbod van de kalveren lag net als vorige week op een hoog niveau, met 763 aangeboden kalveren. Het grote aanbod in combinatie met een niet al te grote vraag naar kalveren, leidt ertoe dat de handel erg rustig verloopt. Daarnaast is de kostprijs van de slachtrijpe kalveren flink gestegen door duurdere melkpoeders, de opbrengstprijs is echter niet meegestegen. Hierdoor proberen inkopers wat van de prijs van de nuka’s af te halen, zodat de kostprijs wat daalt.

Geen problemen met afzet kalveren

Er zijn vooralsnog geen problemen met de afzet van de kalveren, de lichtere kalveren zijn moeizamer af te zetten dan de exemplaren van boven 50 kilo. Maar alle kalveren vinden nog wel een plek van bestemming. Voor de komende periode wordt een aanhoudend ruim aanbod van kalveren verwacht, de prijsdruk zal dan ook niet afnemen.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.