Rundveehouderij

Achtergrond

Opnieuw prijsdaling slachtkoeien

Ook deze week hebben slachterijen hun prijzen verlaagd. Slachterijen die vorige week hun prijs met 5 cent lieten dalen, verlagen nu met 10 cent. Slachterijen die vorige week met 10 cent verlaagden, laten de prijs deze week met 5 cent zakken.

Al met al is er dus 15 cent per kilo geslacht gewicht van de prijs af in 2 weken tijd.

Oorzaak van de prijsdaling is een fors aanbod van slachtkoeien. Melkveehouders krijgen steeds meer inzichtelijk dat zij hun veestapel moeten inkrimpen om te kunnen voldoen aan de nieuwe regelgeving rondom fosfaatrechten en grondgebondenheid. Dit zorgt ervoor dat extra veel melkkoeien worden geselecteerd voor de slacht.

Handelaren: prijs nog wel even onder druk

Handelaren geven aan dat het aanbod deze week net zo groot is als vorige week. Zij verwachten dat de prijs nog wel even onder druk blijft staan.

Op de veemarkt in Leeuwarden werd de prijs woensdagavond 28 september met 5 cent per kilo geslacht gewicht verlaagd. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,75 per kilo op, de prijs ligt daarmee 20 cent onder de prijs van vorig jaar.

Prognose: prijs daalt.


Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.