Rundveehouderij

Achtergrond 2101 x bekeken

Maishandel weer terug in rustig vaarwater

De handel in verse snijmais is opnieuw erg rustig. Was er vorige week nog wel wat vraag, nu is dat weer weggezakt.

Melkveehouders richten zich nu voornamelijk op het inkuilen van de eigen mais en zien later wel of zij wat moeten bijkopen.

Het aanbod van heel goede mais is niet erg ruim, maar leidt met de rustige vraag niet tot hogere prijzen. De maisprijs blijft daarmee tussen €1,40 en €1,55 per procent droge stof liggen, waarbij de hoogste prijs geldt voor het Zuiden. In het Zuiden is minder mais beschikbaar, waardoor er meer kilometers moeten worden gemaakt om mais te leveren. Genoemde prijzen zijn inclusief hakselen en transport.

Rustige markt voor overige voeders

Door het inkuilen van de mais is het in de markt voor de overige voeders rustig. Zo wordt er bij de inkoop van bostel rekening gehouden met de planning van het inkuilen van de mais. Dit zorgt ervoor dat er nog wel eens een levering van bostel wordt opgeschoven naar een later tijdstip. De mais gaat nu even voor, ook financieel gezien. Hoewel de vraag nu niet al te goed is, is de Boerderij-notering van de bostel met 10 cent per procent droge stof verhoogd. Deze stond op een te laag niveau.

De prijs van aardappelpersvezels is met €2 per ton verhoogd naar €29,50. Oorzaak is de grote vraag naar het product, om de maiskuilen mee af te dekken. Het aanbod is echter niet al te groot en veehouders die een doorvoercontract hebben, krijgen voorrang bij levering.

Ook tarwegistconcentraat is in prijs verhoogd, doordat er een te klein aanbod is voor de vraag. Enige prijsdaling op de lijst is voor de aardappelstoomschillen, die noteren ook deze week €1,50 lager en kosten €21 per ton.

Prognose: Stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.