Rundveehouderij

Achtergrond

Groot aanbod koeien leidt tot lagere prijs

Het aanbod van slachtkoeien lag maandagochtend in Bunnik met 139 dieren maar liefst 89 hoger dan een week geleden. Dit ruime aanbod drukte de prijs.

Vorige week werd de markt wat later gehouden door een extra verzameldag voor lammeren voor het offerfeest. Hierdoor lag het aanbod vorige week op een laag niveau en brachten de handelaren vandaag extra koeien mee, die zij vorige week hadden laten staan.

Rustiger slachkoeienhandel

De handel in slachtkoeien was eind vorige week al wat rustiger, ook op de veemarkt in Leeuwarden. Daar lag het aanbod op een lager niveau en verliep de handel erg rustig. Door het grote aanbod op de markt in Bunnik en de al rustige handel kon de prijs niet standhouden. Koeien van O- en P- kwaliteit en worstkoeien van eerste kwaliteit noteren 5 cent lager. Een O-kwaliteit slachtkoe noteert daarmee tot maximaal €2,80 per kilo. De prijs ligt daarmee 20 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar.

Prijsstijging zit er even niet in

Wat de prijs in de rest van de week gaat doen, is nog even afwachten en zal vooral liggen aan het aanbod dat beschikbaar komt. Een prijsstijging zit er in elk geval even niet in en de handel zal rustig verlopen.

Prognose: stabiel tot lagere prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.