Rundveehouderij

Achtergrond

Dikkere koeien goed gevraagd

Het aanbod van koeien van O-kwaliteit en hoger is niet al te groot, slachterijen willen deze koeien nu juist wel graag hebben. De prijs van deze zwaardere koeien is dan ook wat aangetrokken.

Ook op de veemarkt in Leeuwarden was dit te merken. De prijs van de koeien, met uitzondering van de worstkoeien, is dan ook wat verhoogd. Een O-kwaliteit slachtkoe steeg 10 cent in prijs naar maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht. De prijs maakt daarmee wel een tegengestelde beweging ten opzichte van voorgaande jaren. De prijs kon zich gewoonlijk in deze periode stabiel houden, of was dalende. Vorig jaar lag de maximale prijs van een O-kwaliteit slachtkoe op maximaal €3,10 per kilo geslacht gewicht.

Prijs worstkoeien stabiel

Bij de worstkoeien blijft de prijs moeizaam stabiel. Er is in verhouding veel aanbod van magere koeien. Een worstkoe van eerste kwaliteit brengt maximaal €2,15 per kilo op, 5 cent minder dan een jaar geleden.

Voor de komende week wordt een stabiele prijs verwacht, het aanbod blijft ondertussen redelijk stabiel op een hoog niveau.

Prognose: Stabiele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.